About

Hallo!

Leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog The Glorious Bookshelf! Mijn naam is Eveline, ik ben 25 jaar en ik kom uit Tilburg. Een kleine twee jaar terug ontdekte ik de wereld van ‘Bookstagram’ en startte mijn Instagrampagina @thegloriousbookshelf. Hier deel ik tot op de dag van vandaag van alles over de boeken die ik lees (en over mijn twee lieve katten, Truus en Moos). Omdat ik met zoveel liefde en plezier over boeken praat, heb ik besloten uit te breiden met een blog. Hierop wil ik niet alleen recensies schrijven, maar jullie bijvoorbeeld ook meenemen naar mooie boekhandels waar ik een kijkje neem en tips en ideeรซn met jullie delen. De The Glorious Bookshelf is dus dรฉ plek voor een echte boekenwurm zoals ik.

Studie

Na mijn VWO eindexamen besloot ik te gaan studeren aan de Fontys Pabo Tilburg. Hier ontdekte ik dat mijn passie vooral lag bij het geven van taal- en literatuurlessen. Toen ik erachter kwam dat Tilburg University een Master Jeugdliteratuur had, voelde ik me alsof ik de loterij had gewonnen! De keuze om na de Pabo verder te studeren was dus snel gemaakt. Het bleek een goede keus te zijn geweest, want ik heb ontzettend veel plezier gehad tijdens de opleiding en heb mij op verschillende vlakken verder ontwikkeld. In augustus 2019 heb ik dan ook met trots mijn masterdiploma mogen ontvangen. Je zou denken dat je, als je zo met je neus in de boeken zit, er ook weleens genoeg van hebt. Ik niet! Tijdens de master Jeugdliteratuur heb ik ook een basiscursus en masterclass Tekstcorrectie gevolgd. Het mag duidelijk zijn dat mijn passie dus ligt bij alles wat met tekst te maken heeft!

Hobby’s

Het lijkt nu natuurlijk net of mijn leven volledig uit boeken bestaat en hoewel dat grotendeels klopt zijn er ook andere dingen waar ik graag tijd voor vrij maak. Zo knuffel ik graag met de katten, doe ik leuke dingen met vrienden, houd ik van koken en bakken en struin ik graag de (kringloop)winkels af op zoek naar iets leuks.

Werk

Op het moment ben ik werkzaam als freelance Tekstcorrector. Uitgeverijen, particulieren of andere bedrijven kunnen bij mij terecht voor het controleren en corrigeren van teksten. Maar ik zet mijn expertise in jeugdliteratuur en ervaring in het onderwijs ook graag in voor het coachen van leerkrachten of pedagogisch medewerkers in literatuureducatie.

Voor vragen of opmerkingen kun je altijd een mailtje sturen naar: thegloriousbookshelf@gmail.com.

Ik wens jullie veel plezier op mijn blog!

Liefs,

Eveline.